Ta kontroll & kör dig själv i balans

Kategorier Kropp & själ, Personlig utveckling, Uncategorized

Att vara och känna sig hjälplös är tufft… när någon du älskar eller bryr dig om har ont och går igenom en tuff period på sin livsväg vill man hoppa in och lyfta bort besvären som en stålman eller stålkvinna och bara vifta med handen typ: SWISH SWOSH simsalabim  ”borta”!!!

Men det går ju inte riktigt… och jag tror att det vi går igenom på olika sätt är något vi själva behöver uthärda och hitta en acceptans, för att komma vidare eller till nästa steg på vår väg i vårt (tv-spel), ingen annan än du själv kan göra denna ”resa”….  Det enda jag inser att jag kan göra är att acceptera läget och leva här o nu… 

vi kan välja 2 vägar här…

jag kan välja att själv gå in i en obalans för att få allt att gå ihop, visa tapperhet eller ge min ”oro” som tecken på kärlek till min anhörig, vilket bara leder till att vi båda mår dåligt…. Jag väljer att göra det bästa jag kan för mig själv och min familj vilket är:

Finnas för min man, mina barn och mig själv och mitt arbete genom att känna efter för mina behov på hur mycket jag ”ger ut” och tar ”emot in”, det är en enkel matematisk uträkning, om jag ger ut 200kr i energi pengar behöver jag ha tid för mina behov och fylla på med minst 200kr i energi… och detta kan man känna tydligt genom hur trött du är eller hur ditt humör är…. delegera sysslor och be om hjälp… det bästa du kan göra som anhörig i en tuff situation är att behålla din hälsa..

Några viktiga ord…..

Tålamod för mig betyder – att leva undertiden du väntar, att hitta andra saker av värde där du är i nuet medans det du väntar på ”bakas i ugnen” sluta tjuv öppna ugnsluckan…

Tillit betyder för mig – att släppa kontrollen till det jag inte kan påverka, att lita på att det blir som det är menat, det som är menat hittar alltid sin väg… sluta styra det jag inte kan… att ha en tro på någon form av högre sanning som är styrd i grunden av villkorslös kärlek….. Det blir inte som min hjärna vill, det blir till det ännu bättre…

Här o nu betyder för mig – att hitta glädjen i denna stund… att hitta en stund en mening i det som pågår oavsett situation, som ger ett hjärtligt skratt, humor, kärlek, eller en uppskattning av något…. här o nu är det enda jag kan kontrollera mitt fokus på…. 

Acceptans – sluta döma ut om läget är rätt eller fel… ge dig själv en paus i att det är som det skall och låt dig själv få vila i att det finns inga rätt o fel…. när vi vilar i att det inte finns rätt o fel får vi en paus från den inre kritikern och då upphör dömandet en stund eftersom dömande bygger på rätt o fel…tänk dig själv, om du lever i din egna värld där du medvetet tar bort rätt o fel… hur känns din värld då? 


Ja, det finns mycket tankar att dela…. vi hoppas på svar imorgon om min mans status🖤 Nu blir det energi pengar in till mäj…. HBO/Netflix/viaplay🖤

2 kommentarer till ”Ta kontroll & kör dig själv i balans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.