Livet som ett Tv-spel

Kategorier Kropp & själ, Personlig utveckling, Uncategorized


Under flera års tid har jag i min verklighet börjat se världen som ett tv spel. Jag har ”valt” tema för mitt tv spel innan födsel, och spelet har flera nivåer och banor att välja på. Det finns alltid en läskig drake som behöver vinnas över för att ta mig till nästa nivå…När jag har gjort samma bana länge och vet vad nästa steg är på banan är det dags för att utmana den banans drake.

Klarar jag utmaningen kommer jag till nästa nivå med nya lärdomar och utmaningar. Och varje gång jag kommer till en ny ”bana” är jag en nybörjare som behöver acklimatisera mig och förstå min miljö för att bemästra den och gå framåt.

Spelets tema jag valt detta liv är av mänskligt tema, att förstå hur det är att ”köra” ett mänskligt fordon utan att krocka för mycket och få mitt mänskliga fordon att klättra från lägre nivå till högre utan att köra med ”handbromsen på”. 

Det jag har lärt mig hittills är att som människa behöver jag styra upp mina tankar, känslor och min fysiska kropp samtidigt för att komma framåt i glädje och möta ”banans bra grejer.. Annars fastnar jag i banans fällor i lägre nivå. Tankarna hos oss människor representerar (gaspedalen) i bilen, känslorna representerar intelligensen att köra med gas och broms i balans, och vår fysiska kropp representerar då själva bilen. När du kör ett fordon behöver du titta på vägen du är på, och detta gör vi inte så ofta som vi borde…. 

När vi kör vårt mänskliga fordon är det ultimata sättet att vara i nutid för att känna att vi rör oss i balans.

När jag ser på livet genom ett tv-spel är det lättare att ”äga” min egen skit och göra om göra ”bättre” istället för att fastna i att andra människor och händelser ute i tv-spelet är dumma. När jag upplever det, går jag in med ett fokus av att bemästra det jag kan kontrollera i ärendet, spegla vilken del av mig det är som är där ute…. det jag inte kan förhålla mig till där ute i tv-spelet är något jag behöver bli bättre på i mitt inre för att komma till nästa nivå…det kan vara så att jag behöver träna på att inte ta det som sker personligt… eller träna på att sätta gränser…. eller att ta min plats i mitt spel… osv…. 

Så! Var är du på din bana just nu? Vilken ”drake” eller utmaning kämpar du med? Personligen kämpar jag med att vara i balans i nuet hela tiden och lyssna till hyr jag ”kör” mitt fordon, jag har lätt för att köra med gasen i botten😁.. väldigt jobbigt…

1 kommentar till ”Livet som ett Tv-spel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.