Att bryta en ovana…

Kategorier Kropp & själ, Personlig utveckling, Uncategorized

Varför skall det vara så svårt att bryta en ovana? Att sluta köra i gamla hjulspår och liksom bara skärpa sig?!!

Jo du…… för mig handlar boven om stress, jag gör för mycket med för höga krav på mig själv, känner du igen dig?

När jag stressar åker jag lättare in i gamla ovanor som har med mat att göra, när jag tar mig tid för att planera in vad jag skall äta på en hektisk dag för att faktiskt underlätta med stressen så gör jag ofta tvärt om! Det slinker ner allt möjligt och gärna choklad, eller så äter jag för lite/för mycket. För en annan kan det vara annat.

Att tänka på när vi VERKLIGEN vill ha en förändring:

1. Situationen är ohållbar för hur du mår, du är nu beredd att göra vad som krävs för att påbörja förändringen. Du har nu bestämt dig!

2. Handling!!!! Varje dag!!!!! Ha en plan!!!

3. Viktigt att belöningen är starkare än ovanan. Kom ihåg varför du startade! Påminn dig själv varför du gör detta, peppa dig, håll ut!

4. Ha regler! Ha en gräns som du inte får passera oavsett hur jobbigt det är.

5. Få in denna nya rutin i din vardag och gör inga undantag, detta skall vara en del av din livsstil.

6. När den där interna dialogen som bär på din gamla ovana börjar prata lite väl mycket för ditt inre så sätter du en bestämd gräns på den!! ⬇️⬇️

Idag fikade jag och Jonas! Vi satt o filosoferade om människor, beteenden och olika avvikande mönster som vi människor har för oss. Jonas bloggar om relationer och har ett omfattande test du kan göra på din relation för att se vad den har för odds att klara sig.

Gör testet HÄR

Godnatt😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.